Skip to main content

Info hareco

Spelplezier

Eén van de uitgangspunten van het golfspel is dat je de ander niet hindert in het spel. Op onze fairways van met name 7, 8 en 9 kan het voorkomen dat je bal op de verkeerde fairway terecht komt. Als dat zo is, ga dan over je eigen fairway tot ongeveer de plek waar je bal ligt, om dáár pas over te steken naar de andere fairway om je bal te spelen: áls je daarmee de spelers op hun eigen fairway niet hindert. Jij wilt ook niet gehinderd worden door andere spelers die over jouw fairway lopen waardoor jij niet verder kan spelen!

Het kan allemaal zoveel leuker.

Als je op het 1e vakje klikt, vind je een folder (van de NGF) met daarin 20 belangrijke (golf)regels. Als je deze folder print dan kan je deze in vieren vouwen en krijg je daardoor een handzaam "boekje" dat tijdens het golfen gemakkelijk te raadplegen is. 

Het wordt nog leuker als je kennis hebt van de regels van het golfspel. Het spel wordt er eerlijker van, de uitdagingen groter en daarmee het plezier. Klik op de button hieronder  zodat je regelvideos kunt kijken van de NGF.

 

De Handicap en Regel Commissie (HaReCo) geeft naar behoefte instructie-avonden voor de leden. De data van deze avonden worden gepubliceerd via de nieuwsbrief en op de website. De leden van deze commissie, die vermeld zijn in het menu 'Algemene commissies', staan voor u klaar voor nadere informatie.
Voor het leren van de golfregels vindt u op internet diverse websites die samenvattingen van de regels en oefenexamens aanbieden. Daarmee kunt u in uw eigen tempo en tijd voor het regelexamen oefenen en de noodzakelijke regelkennis opdoen.

Golfen op Mariënweide als de hockeyvelden in gebruik zijn:

Als de naastgelegen hockeyvelden op hole 4, 5 en 8 in gebruik zijn dienen de afslagplaatsen op die holes naar voren te worden verplaatst: Voor hole 4 ter hoogte van het pad tussen de twee naastgelegen hockeyvelden, op hole 5 links van de fairwaybunker en op hole 8 ter hoogte van het pad tussen de twee naastgelegen hockeyvelden, bij de rood-witte paaljtes. Dit geldt ook als er geen teebox markers staan!
Ook op andere holes dient men uiteraard te voorkomen dat de bal op een hockeyveld kan komen. Helaas is gebleken dat niet alleen nieuwe leden hiervan niet op de hoogte zijn, maar ook diverse golfers die al langer lid van Mariënweide zijn.
Dit is nodig om de kans dat een afslag op een hockeyveld komt tot een minimum te beperken. Als een hockeyspeler wordt geraakt door een golfbal kan dat zeer ernstige gevolgen voor onze club hebben. Deze regel is dus geen verzoek, maar een harde verplichting en geldt niet alleen bij wedstrijden, maar altijd als er wordt gespeeld.
Bij het naar voren plaatsen van meer dan één afslag is de baan overigens niet qualyfying.

Verkrijgen van een handicap

Leden zonder WHS handicap

U spreekt lessen af bij de golfprofessional. Wanneer de pro vindt dat u voor uw NGF-BAANPERMISSIE op kunt gaan krijgt u van hem een formulier met verdere instructies. Help uw pro daar zo nodig aan herinneren.
Uw NGF-baanpermissie kunt u krijgen van het lid van de Hareco, waarmee u daartoe een ronde gespeeld heeft op onze baan. Wanneer u uw NGF-baanpermissie hebt gekregen kunt u vrij spelen.
Na het behalen van het theorie-examen en uw WHS-handicap (zie hieronder) kunt u ook deelnemen aan de wedstrijden.

Voor alle leden zijn de driving range en de oefengreen beschikbaar van 9.00 tot 20.00 uur, maar niet tijdens georganiseerde wedstrijden.
Denk altijd aan de veiligheid van in de baan spelende leden. U dient na afloop de drivingrangeballen weer terug te brengen naar de ballenmachine. Op woensdag heeft de baancommissie standing (altijd voorrang). Raadpleeg de website voor eventueel aanvullende informatie.

Wat zijn de volgende stappen?

Voor het behalen van een WHS-handicap is het nodig om het theorie-examen te doen bij een lid van de Hareco. Wij adviseren u om met de start van de lessen ook meteen de regels te bestuderen. Bovendien is een goede kennis van de golfetiquette ook onderdeel van het theorie-examen.

Hoe krijgt u handicap 54?
Nadat u uw NGF-baanpermissie hebt gekregen en met goed gevolg het theorie-examen hebt afgelegd, speelt u met een lid met een lid van de Hareco een Q-kaart in een ronde over 9 holes. Daarbij moet u minimaal 18 stablefordpunten behalen op basis van handicap 54. Met handicap 54 krijgen bij 18 holes op onze baan dames 23 en heren 22 extra slagen ten opzichte van par (playing handicap).

U heeft al een WHS geregistreerde handicap

Mariënweide Baanpermissie
Voordat u vrij mag spelen op onze baan moet u een ronde lopen met een van de leden van de Nieuwe Leden Commissie.
Dit is een vereiste voor de veiligheid op de baan, ivm de vele holes die dicht langs elkaar lopen en de hockeyvelden naast de holes.