Info hareco

Goed nieuws: greens 6 en 8 zijn weer bespeelbaar
Met ingang van dinsdag 1 juni zijn onze greens 6/14 en 8/17 weer bespeelbaar. Daarmee vervalt de 'Tijdelijke regeling' en verdwijnt de tijdelijke WHS Baanhandicap.
Onze oorspronkelijke WHS Baanhandicap lijsten zijn vanaf 1 juni weer actueel. Het aantal slagen waarmee je nu speelt zal hierdoor veranderen. Kijk voor de juiste aantal slagen op de lijst op het clubhuis of op de website. Veel speelplezier!

 

De Handicap en Regel Commissie (HaReCo) geeft naar behoefte instructie-avonden voor de leden. De data van deze avonden worden gepubliceerd via de nieuwsbrief en op de website. De leden van deze commissie, die vermeld zijn in het menu 'Algemene commissies', staan voor u klaar voor nadere informatie.
Voor het leren van de golfregels vindt u op internet diverse websites die samenvattingen van de regels en oefenexamens aanbieden. Daarmee kunt u in uw eigen tempo en tijd voor het regelexamen oefenen en de noodzakelijke regelkennis opdoen.

Golfen op Mariënweide als de hockeyvelden in gebruik zijn:

Als de naastgelegen hockeyvelden op hole 4, 5 en 8 in gebruik zijn dienen de afslagplaatsen op die holes naar voren te worden verplaatst: Voor hole 4 ter hoogte van het pad tussen de twee naastgelegen hockeyvelden, op hole 5 links van de fairwaybunker en op hole 8 ter hoogte van het pad tussen de twee naastgelegen hockeyvelden, bij de rood-witte paaljtes. Dit geldt ook als er geen teebox markers staan!
Ook op andere holes dient men uiteraard te voorkomen dat de bal op een hockeyveld kan komen. Helaas is gebleken dat niet alleen nieuwe leden hiervan niet op de hoogte zijn, maar ook diverse golfers die al langer lid van Mariënweide zijn.
Dit is nodig om de kans dat een afslag op een hockeyveld komt tot een minimum te beperken. Als een hockeyspeler wordt geraakt door een golfbal kan dat zeer ernstige gevolgen voor onze club hebben. Deze regel is dus geen verzoek, maar een harde verplichting en geldt niet alleen bij wedstrijden, maar altijd als er wordt gespeeld.
Bij het naar voren plaatsen van meer dan één afslag is de baan overigens niet qualyfying.

Verkrijgen van een handicap

Leden zonder WHS handicap

U spreekt lessen af bij de golfprofessional. Wanneer de pro vindt dat u voor uw NGF-BAANPERMISSIE op kunt gaan krijgt u van haar een formulier met verdere instructies. Help uw pro daar zo nodig aan herinneren.
Uw NGF-baanpermissie kunt u krijgen van het lid van de Hareco, waarmee u daartoe een ronde gespeeld heeft op onze baan. Wanneer u uw NGF-baanpermissie hebt gekregen kunt u vrij spelen.
Na het behalen van het theorie-examen en uw WHS-handicap (zie hieronder) kunt u ook deelnemen aan de wedstrijden.

Voor alle leden zijn de driving range en de oefengreen beschikbaar van 9.00 tot 20.00 uur, maar niet tijdens georganiseerde wedstrijden.
Denk altijd aan de veiligheid van in de baan spelende leden. U dient na afloop de drivingrangeballen weer terug te brengen naar de ballenmachine. Op woensdag heeft de baancommissie standing (altijd voorrang). Raadpleeg de website voor eventueel aanvullende informatie.

Wat zijn de volgende stappen?

Voor het behalen van een WHS-handicap is het nodig om het theorie-examen te doen bij een lid van de Hareco. Wij adviseren u om met de start van de lessen ook meteen de regels te bestuderen. Bovendien is een goede kennis van de golfetiquette ook onderdeel van het theorie-examen.

Hoe krijgt u handicap 54?
Nadat u uw NGF-baanpermissie hebt gekregen en met goed gevolg het theorie-examen hebt afgelegd, speelt u met een lid met een WHS handicap een Q-kaart in een ronde over 9 holes. Daarbij moet u minimaal 18 stablefordpunten behalen op basis van handicap 54. Met handicap 54 krijgen bij 18 holes op onze baan dames 23 en heren 22 extra slagen ten opzichte van par (playing handicap).

U heeft al een WHS geregistreerde handicap

Golfhandicap en playing handicap

De groene ‘draaimolen’ in het clubhuis bevat de actuele handicapoverzichten van alle leden. De handicaps worden regelmatig aangepast. Ook op de website vindt u deze informatie (zie onder De Club: Handicapoverzicht). Echter, vergeet niet dat u altijd zelf verantwoordelijk blijft voor de juistheid van uw actuele handicap. Indien na een qualifying ronde sprake is van een aanpassing van uw handicap, dan geldt direct na die ronde de nieuwe handcap. Bij tweedaagse wedstrijden geldt de nieuwe handicap pas na de tweede dag. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de leden van de Hareco.

 

Copyright © Golfclub Mariënweide