Skip to main content

oefenfaciliteiten

Naast meedoen aan wedstrijden, of zelf een rondje lopen, kun je natuurlijk ook oefenen op Mariënweide. Het is wel belangrijk dat je een paar zaken in acht neemt.

Algemeen: 

Mariënweide beschikt op dit moment niet over een drivingrange. Er is een kleine overkapping waar je je tas bij regenachtig weer kunt plaatsen. En je vindt er materiaal om je ballen op te halen als je hebt geoefend.

Buiten de overkapping liggen 6 oefenmatten die je kunt gebruiken. Als je aan het oefenen bent komen je ballen terecht op de fairway van hole 6, 8 en soms 7 en 9. LET WEL: je kunt alleen oefenballen slaan als je leden die een rondje lopen niet hindert. Je hebt geen voorrang als je aan het oefenen bent. Alleen lesgroepen onder leiding van een golfpro hebben voorrang op spelende leden. Dus: als je ziet dat er spelers aankomen: niet afslaan.

De minste hinder van spelers heb je wanneer je ’s morgens vroeg of tegen de avond gaat oefenen. Raadpleeg het schema ‘vrij spelen’ op de website (linkje)

De ballenmachine vind je links van de overkapping. Voor 50 eurocent krijg je tussen de 20 en 25 ballen. De zwarte emmers vind je om de hoek van de machine.

Je bent verplicht zelf je geslagen ballen op te rapen en terug te brengen naar de ballenmachine (links van de machine zie je een wit aanbouwsel waarin je de ballen kwijt kunt). Zet hier ook de emmer terug. De oefengreen kun je wel altijd gebruiken, maar ook hier geldt dat je de spelers die afslaan op hole 6 en hole 8 (als je aan het chippen bent) in de gaten moet houden.

Oefenen op maandag

Elke maandagochtend wordt er door enthousiaste leden van Mariënweide geoefend onder begeleiding van Gertie Doorenbos. Het maakt niet uit of je een hoge of lage handicap hebt, je kunt altijd meedoen. Om de 14 dagen wordt er aansluitend aan het oefenen - rond 12 uur - een Happy Golf ronde gespeeld. 9 holes zonder wedstrijdelementen en bedoeld om van elkaar te leren en te genieten van een mooi rondje golf.

Gertie is vanaf 10 uur aanwezig en geeft aanwijzingen waarmee je dan verder zelf verder kunt oefenen. Je kunt hiervoor gewoon naar de oefenfaciliteiten lopen en dan wijst het vanzelf. Loop er niet dwars over het veld naar toe, maar langs het looppad tussen hole 8 en het hockeyveld.